risico's .

Risico van het zetten van een tattoo;

  •  U bent van plan een tatoeage aan te laten brengen. De GGD vindt het van belang om u van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s.Het aanbrengen van een tatoeage is een huiddoorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat u besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten zoals;Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door u zelf als door de tatoeëerder) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en uw tatoeage er niet mooier op maken.

 

  • Onder de 18 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden.Wilt u het toch en u bent onder de 18 jaar, dan moet uw wettige vertegenwoordiger meekomen naar de shop. Voordat u een tatoeage laat aanbrengen word je gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over uw gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor uw eigen veiligheid. Bent u onder de 18 jaar dan moet uw wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren.Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van inkforever-tattoo en wordt vertrouwelijk behandeld.

 

  • Zorg dat u goed uitgerust bent en goed gegeten heeft en breng inkforever-tattoo op de hoogte van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bv medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling van een dermatoloog).

 

Het aanbrengen van een tatoeage;

 

  • Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht.Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende vorm of afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen.Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoon gemaakt en gedesinfecteerd.Zonodig word de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van de tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. dat wil zeggen; de naald die door uw huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag *niet* met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor u gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor u worden gebruikt.Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden speciale tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. Inkforever-tattoo draagt tijdens het aanbrengen van uw tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid
  • Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt